Tamar Bastiaan
English version
Oktober 2011 Start met vernieuwde "anti pest projecten" i.c.m. Hiphop
Tamar Bastiaan heeft de afgelopen vijf jaar diverse workshop  "Hiphop & Pesten:" aan diverse scholen gegeven.  Het samenwerkingsproject "Mijn Leefstyle" van Artikel 1 en Turboglad  vormde de basis. Tijdens de workshops zullen de leerlingen aan de hand van het lesmateriaal (videoclips & lesbrieven) door actief mee te doen ervaren hoe het is om gepest te worden en wat je daar aan kunt doen.
Lees verder >
Workshops "Mijn Leefstyle" (2007 - 2013)
Maart 2010  Rap en animatie clip voor "Cash jongeren project"
Prinses Maxima en Tamar Bastiaan zijn benaderd door CentiQ (wijzer in geldzaken) om de nationale aftrap van een geldproject voor jongeren te verzorgen. In het algemeen besteden veel jongeren hun zuur verdiende geld aan drinken en mobieltjes.  CentiQ wil jongeren daarin bewust laten worden. Turboglad heeft hiervoor de  rap en video animatieclip "Cash Flow" gemaakt. Samen met  Siroc hebben ze samen met de Opposites de optredens verzorgd voor  zo'n  250 scholieren. TMF, NOS, Hart van Nederland en diverse andere media waren hierbij aanwezig.
Lees verder >
Cash Project met Prinses Maxima (2010)
Tamar Bastiaan  heeft voor het vak Filosofie de gelijknamige videoclip "Filosofie" opgenomen. (2010)
De track komt van het album "100%FiftyFifty" van Turboglad&DaVincie. (Tekst: Turboglad Muziek: Vincent Kars) De regie werd gedaan door Jasper Kars en Tamar Bastiaan. Editing Jelle Tigchelaar. Met dank aan het Almere College en vrienden. Speciaal opgedragen aan mijn vroegere biologie leraar Robert Buursen (In memoriam) met wie ik mooie filosofische gesprekken heb gevoerd!
Lees verder >
Video Schoolproject Filosofie (2010)
November  2009  Videoclip voor Kinderrechtentop Unicef en Kidzwise Speciaal op verzoek voor de Kidzwise-organisatie schreef Turboglad het nummer Kindsoldaten. Op 20 november 2009  trad hij samen met Anne Appelo en de videoclip op in de Hooglandse kerk in Leiden. Tijdens deze dag was Koningin Beatrix ook aanwezig en mocht Turboglad aan haar zijn nieuwe album "100%FiftyFifty" overhandigen.  Ik doe mijn ogen dicht en ik probeer een wereld voor te stellen hoe het is om zelf een kindsoldaat te zijn. En dan opeens doe ik ze open en zie .................
Lees verder >
Mijn ontmoeting met Koningin Beatrix Beatrix (2009)
Oktober 2009  Onderwijs Leerpakket  BO - VO  "Mijn Leefstyle"
Gepest en bedreigd worden, maar toch je eigen weg durven gaan. Tamar Bastiaan (15), alias rapper Turboglad, vertelt zijn verhaal in het nummer 'Leefstyle'.

"Ik sta paraat om te praten. Daardoor heb ik in de gaten, dat het nergens om gaat
Juist eerder gepraat, dan een vastgestelde daad. Misschien heb ik het mis,  maar ik denk dat ze er meer van maken, dan dat het werkelijk is."

De rapsong en de bijbehorende videoclip staan centraal in het lespakket 'Mijn Leefstyle', dat leerlingen laat kennismaken met de begrippen beeldvorming, vooroordelen en groepsvorming. Op 21 oktober overhandigen Turboglad en Art.1 het eerste exemplaar aan basisschool De Petra in 't Harde.
Lees verder >
Presentatie onderwijsleerpakket "Mijn Leefstyle" (2007 - 2013)
Naast mijn aspiraties voor politiek, rechten en debatteren heb ik in de afgelopen jaren drie cd albums mogen maken.
Mijn eerste album kwam in 2007 op de markt.
Een album waarop maatschappelijke thema's zoals racisme, discriminatie en pesten centraal staan. Het gaat over de zoektocht naar mijzelf en  de problemen in de samenleving.
Lees verder >

Het nummer "Leefstyle" vormde de basis voor het anti pestproject "Mijn Leefstyle" in samenwerking met Artikel 1 uit Rotterdam. 
Het album met 15 tracks is uitgebracht in eigen beheer en onder de artiestennaam Turboglad.
Lees verder >
Mijn CD Albums (2007 - 2013)