Tamar Bastiaan


De Oogst-jury 2008 (o.a. Typhoon) noemde hem: 
"Een professionele  performer met een krachtige uitstraling en oprechte teksten!" 
Hij is van de nieuwe lichting rappers, die geen scheldwoorden nodig hebben om teksten te schrijven. 

English version
Tijdens zijn studies aan de universiteit van Utrecht en Cambridge wilde hij terug naar zijn muzikale roots.
Terug naar de zijn muzikale partner Michel van Dijk. Terug naar de basis. Samen branstormen over wat er in de wereld gebeurd. Samen vormen zij nu de band 'Brainweavez', waarbij alles mogelijk is.
Momenteel is de band ‘Brainwavez’ druk bezig met de afronding van hun nieuwe cd ‘A New Dawn’.
Deze plaat zal eind 2017 uitkomen, waarbij releaseparties in Nederland en in Cambridge (UK) worden gehouden.
Lees verder > Kampenaren keren terug naar hun roots.
De afgelopen tien jaar stond hij in  verschillende programma's van pop- en rapartiesten op diverse  podia & festivals, zoals het grote bevrijdingsfestival in Zwolle 
Lees verder >

Samen met MIchel van Dijk  won hij twee Kamper Popbelang Awards 2007/ 2008 en diverse prijzen bij de Kunstbende, de Oogst van Overijssel en de High School Music Competition.
Lees verder >
Youtube clips
“Een nummer over terugkeer naar de plek waar je vandaan komt. Over het belang van muziek maken samen met vrienden en familie. Tevens gaat het om de fictieve persoon ‘Archerman’ die in ons allen te vinden is. Deze Archerman heeft zijn boog altijd gespannen. Richtend op de roos om zo recht op zijn doel af te gaan. Maar de boog kan niet altijd gespannen zijn. Daarom is het van belang om de teugels eens te laten vieren om zo de verrassingen in het leven te verwelkomen.”
“De basis van deze track werd bedacht door Spirit Zero waarin Michel voorheen zong. De muziek werd bedacht door de Kampenaar Hans Koek. Tijdens een feest speelde Michel dit nummer op een akoestische gitaar en Tamar had er direct een aantal leuke suggesties voor. Het nummer is on the spot geschreven. Het is een echte ‘Love Song’ geworden, waarin de bedwelmende en de zomerse kanten van de liefde centraal staan. Hiervoor is een videoclip geschoten in de 12 grote steden van Nederland.”
Youtube TekstClips
De stijl kenmerkt zich door een goede mix van taal en muziek, waarbij Nederlandse rap zich vermengt met Engelse zangstukken in de vorm van diverse genres (Rap, Funk, Rock en Reggae). Zij noemen deze stijl 'Roots'
Lees verder > Van een ´ode to joy´ naar ´a new dawn´ in negen nummers.